Kupus i dijeta sa kupusom

Kupus vodi poreklo iz Mediterana. Smatra se da postoji oko 400 vrsta kupusa.
Kupus je dostupan tokom cele godine. Može se jesti u svežem stanju, kuvan ili kao kiseli kupus. Neko pravi i pitu od kupusa. Najčešće se ipak korsiti za salatu.

Korisni sastojci

Kupus je izuzetno koristan, jer je bogat vitaminima. Vitamin C je naročito prisutan u kupusu, ali tu su i vitamini A, B1, B2, B6, E, U, K.
Osim toga kupus sadrži kalijum, kalcijum, gvoždje, folnu kiselinu, magnezijum. Bogat je i dietetskim vlaknima. Kupus je niskokalorična namirnica, pa se upotrebljava i kod dijeta.

Lekovitost

Još uvek nije ispitano u potpunosti, dejstvo kupusa na zdravlje čoveka. Ipak zna se da povoljno utiče na organe za varenje. Ima ulogu kod lečenja čira na želudcu. Deluje i na prevenciju raka. Kupus zbog sadržaja korisnih materija popravlja imunitet, deluje protiv anemije, koristan je za mršavljenje itd.

Dijeta sa kupusom

Dijeta sa kupusom je jednostavna i korisna dijeta za mršavljenje, ali i za čišćenje organizma. Dijeta najčešće traje sedam dana. Svaki dan se jede kupus i to čorbast, samo se pravi na različite načine. Uz to se jedu još neke namirnice. Više o ovoj dijeti saznajte na

http://www.dijetalnaishrana.com/kupus_dijeta.html
Kiseli kupus

Овај унос је објављен под Dijeta, Dijete, Mršavljenje, Povrće. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s