Lekovite biljke za lečenje ešerihije koli

Esherihija

Postoje razni biljni preparati, odnosno mešavine biljaka koje pomažu u lečenju ešerihije koli. To su uglavnom biljke koje su diuretici i deluju korisno na urinarni trakt.
Biljka koja se najviše preporučuje i daje rezultate je uva ili medvedje groždje. Pravi se čaj od uve koji se pije više puta na dan. Čaj se pije nedelju dana. Ne preporučuje se za trudnice i malu decu. Bitno je da se za čaj koriste celi listovi uve i da se pravi po uputstvu. To je jedan od uslova za efikasno delovanje.
Efikasno delovanje nije moguće ako je pH vrednost mokraće <7, odnosno ako je kisela. Lakmus papir kada se stavi u tečnost pokazuje na osnovu boje kolika je pH, odnosno da li je neka tečnost kisela ili bazna. Ako se utvrdi da je kisela mokraća onda treba promeniti i ishranu. Kiselost u organizmu je i inače pogodno tlo za razvoj bolesti. Razlog za kiselost je zagadjena sredina i loša ishrana. Izbegavati treba slatku i kiselu hranu, te gazirana pića. Koristiti više povrće u ishrani, odnosno one namirnice koje će odkiseliti vaš organizam. Preporučuje se šargarepa i geršla u ishrani.
Kao podrška urogenitalnom traktu i izmokravanju preporučuju se i brusnica, kineska andjelika, djumbir, pirevina, kopriva, peršun, neven itd.

Latinski nazivi lekovitih biljaka koje se upotrebljavaju za lečenje podmukle bakterije ešerihije koli su Vaccinium myrtillus, thymus serpyllum, hedera helix, melissa officinalis, betula alba, sambucus nigra, uvae ursi.

Kao i kod svakog biljnog proizvoda, tako i kod primene ove biljne mešavine, mora da se računa sa činjenicom da će određeni, veoma mali broj korisnika da reaguje preosetljivošću, neprihvatanjem, neodređenim tegobama, alergijskim reakcijama. Radi se o reagovanju na biljne, prirodne komponente. Svrab, crvenilo, osip (znači alergijsko reagovanje) zahteva obustavu terapije.

Izvor: eserihija koli

Овај унос је објављен под Uncategorized и означен са , , , . Забележите сталну везу.

Постави коментар