Piment ili Najkvirc


Piment je suva, nezrela bobica zimzelenog drveta Pimenta Dioica.
Piment ili najkvirc je začin sličan biberu, ali ima nešto oštriji ukus i miris.Začin se dobija sušenjem. Ove bobe su male, tamno smeđe kuglice, malo veće od zrna bibera.  Piment ima prodoran miris.  On nije  mešavina raznih začina, ali svojim ukusom podseća na mešavinu klinčića, cimeta i muskatnog oraščića. Gaji se u Meksiku, zapadnoj Indiji i Jamajci.
Ovaj začin upotrebljava se na Jamajki u supama, gulašima i kari jelima. Također se koristi za kiseljenje, začinjene čajeve, kolače te druge slatkiše. Koristi se i za turšiju, kobasice, pikantne umake, marinade, riblje i druge čorbe.
Saznaj još o pimetu na strani Pimet

Овај унос је објављен под Začini. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s