Čaj od peršuna ima mnoge zdravstvene prednosti

persun

Ko bi rekao da se iza tako obične biljke koja može da se nađe na svakoj pijaci, krije tako korisna lekovita biljka. Čaj od peršuna je napitak za koji mnogi nisu ni čuli, ali trebalo bi sad da pročitaju. Svi znaju da peršun ide u supu i to je to. Poznat je kao povrće i začin u svežem ili suvom stanju. Neko kupi peršun na pijaci, malo korena ubaci u supu, a listove baci. Zato evo novog načina da se iskoristi peršun u celosti i da imate zdravstvene koristi od njega.

Čaj od peršuna je veoma dobar kao diuretik. U čaj mogu da se stave i listovi i koren. Čaj od peršuna za izbacivanje viška tečnosti iz organizma pomaže dosta. Zato je dobar u slučaju da treba izčistiti bakterije iz urinarnog trakta, a i ako ima peska u bubrezima čisti. Prema nekim izvorima, čaj od peršuna se koristi i za mršavljenje. Ima logike jer se višak vode izbacuje iz organizma. Nije kaloričan peršun pa je pogodan u ishrani kod svake dijete. Čaj od peršuna pomeže i za lepše lice. Koristi se spolja za ispiranje lica. Kako da napravite čaj od peršuna saznaćete ovde

Peršun je dostupan tokom cele godine u svežem stanju i uvek ga možete imati u svom domu. Sveži listovi peršuna mogu da se grickaju i znajte da lepo osvežavaju dah. Probajte kada vam budu pri ruci. Naravno prethodno ih dobro operite. Sem toga, sveži listovi peršuna su prepuni c vitamina. Ako se već stavljaju u hranu, onako sitno seckani, ne treba ih termički obrađivati. Uvek dobro idu ovi listići peršuna uz ribu, meso, testeninu i mnoga druga jela. Imaju vrlo prijatan miris, a i ukus osvežava. Sitno seckani listovi peršuna se stavljaju u mnoge marinade, zajedno sa maslinovim uljem, belim lukom i limunom.

Овај унос је објављен под Uncategorized и означен са , , , , , . Забележите сталну везу.

Постави коментар